Ujedinjeni narodi 1990.godine proglasili su 01.listopada Međunarodnim danom starijih osoba kako bi se naglasila važnost stanovnika treće dobi.

Ovogodišnja tema Svjetske zdravstvene organizacije i UN – a jest da se „Zauzme stav prema predrasudama vezanim za starenje i starije osobe”, a sa cilјem da se skrene pažnja javnosti na postojanje predrasuda te da se promovira pozitivna slika starenja.

Svojim radom, raznim aktivnostima, druženjima, a posebno obilježavanjem ovog dana naša ustanova nastoji i nastojat će da se te predrasude izbjegnu. U suradnji sa zajednicom  trudit ćemo se da se što više zadovolje potrebe kako naših korisnika tako i svih osoba starije životne dobi te da zajedno stvaramo uvjete za kvalitetniji život naših starijih osoba.

Već tradicionalno naš program je započeo preventivni mjerenjem šećera i krvnog tlaka, a od ove godine u suradnji sa patronažnom službom Doma zdravlja. Odazvalo se oko 45 osoba.

Služena je Sveta misa koju je predvodio don.Željko Kovačević, a nakon Svete mise doktorica medicine Marija Mašanović održala je predavanje na temu „Konstipacija u starijoj dobi – uzroci i prevencija.

U obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba korisnicima Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe „Majka Marija Petković“ pridružili su se korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Vela Luka, korisnici Doma za odrasle osobe Blato, Dom za starije i nemoćne osobe Korčula, članovi Udruge umirovljenika Blato, časne sestre samostana Družbe Kćeri Milosrđa, članice Lige borbe protiv raka, članice Zajednice žena “Katarina Zrinski”, predstavnici Općine Blato i ostali mještani općine.

Prigodni program je završio uz razgovor i druženjem svih sudionika.

img_65031 img_65101 img_65311