dan-starijih-osoba-2013-03
Prvog dana mjeseca listopada pažnja javnosti se usmjeri na osobe treće životne dobi. Međunarodni dan starijih osoba proglasili su Ujedinjeni narodi 1990. godine, želeći na taj način pokazati da su starije osobe važni članovi svakog društva te kako bi potakli zemlje svijeta da omoguće uključivanje starijih osoba u društvo prema njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Tim povodom i ove godine  Dom za starije i nemoćne osobe „Majka Marija Petković“ obilježio je taj poseban dan za starije osobe prigodnim programom.

Program je započeo preventivnim mjerenjem šećera i krvnog tlaka kojem se odazvalo oko 60-ak građana s područja Općine Blato.

Prije Svete Mise koju je predvodio don.Nikola Pranjić prisutnima su se obratili ravnateljica Doma Danijela Petković i načelnik Općine Blato Ante Šeparović uputivši iskrene čestitke svim osobama starije životne dobi.

Kratko predavanje i igre na temu  „ZDRAVLJE TIJELA I DUHA I U ZLATNIM GODINAMA“ održale su Ankica Džono-Boban, dr. med., specijalist javnog zdravstva – voditeljica Službe za promicanje zdravlja  i   Marija Mašanović, dr. med., specijalist javnog zdravstva – voditeljica Odjela za socijalnu medicinu.

 

U obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe „Majka Marija Petković“ pridružili su se korisnici Doma za stare i nemoćne osobe Vela Luka, korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe Blato, članovi Udruge umirovljenika Blato, članice Zajednice žena HDZ-a “ Katarina Zrinski“ Blato, časne sestre samostana Družbe Kćeri Milosrđa, Župni zbor mladih „Stope“  i ostali mještani općine.

Prigodni program je završio njihovim zajedničkim druženjem u prizemlju zgrade uz domaće kolače i kavu i zajedničke teme.

Leave a Reply