Danas je Dom za starije i nemoćne osobe „Majka Marija Petković“ obilježio Međunarodni dan starijih osoba.

Međunarodni dan starijih osoba proglasili su Ujedinjeni narodi prije 24godine kako bi naglasili važnost starijih osoba u društvu s ciljem da potaknu zemlje svijeta da se starijim osobama osigura zadovoljenje njihovih potreba, da se potiče njihovo aktivno starenje i sudjelovanje u društvu kako bi im se omogućilo što kvalitetnije starenje.

Već tradicionalno prigodni program je započeo preventivnim mjerenjem šećera i krvnog tlaka kojem se odazvalo oko 50-ak građana s područja Općine Blato.

Župnik župe Svih svetih don. Nikola Berišić služio je Svetu Misu.

Nakon Svete Mise prisutnima su se obratili socijalna radnica Doma Marija Franulović i načelnik Općine Blato Ante Šeparović uputivši iskrene čestitke svim osobama starije životne dobi.

Marija Mašanović dr. med., specijalist javnog zdravstva – voditeljica Odjela za socijalnu medicinu održala je kratko interaktivno predavanje i igre na temu „Igrom do mentalnog zdravlja“.

U obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe „Majka Marija Petković“ pridružili su se korisnici Doma za stare i nemoćne osobe Vela Luka, korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe Blato, članovi Udruge umirovljenika Blato, časne sestre samostana Družbe Kćeri Milosrđa, Župni zbor mladih „Stope“ i ostali mještani općine.

Prigodni program je završio njihovim zajedničkim druženjem u prizemlju zgrade uz domaće kolače, kavu i zajedničke teme.IMG_4978 IMG_4984 IMG_4994 IMG_4995 IMG_5007

Leave a Reply